Barcelona Futura és l'espai des d'on explicar el procés d'elaboració del programa de Barcelona En Comú. Un procés de debat, de treball compartit i intel·ligència col·lectiva entre eixos temàtics i barris de l’organització, entitats, col·lectius professionals, moviments i ciutadania, que s'ha dut a terme entre els mesos de gener a abril de 2019. Fruit d'aquest treball col·lectiu us presentem el programa de les eleccions municipals del 2019. 

Llegeix el programa sencer 

Farem una gestió pública de l'aigua i baixarem el preu de la factura un 16%
Gent gran
Feminismes
Proposem un Pacte de Ciutat per unes relacions lliures i consentides. El treballarem amb diversos sectors de la ciutat per fer-los còmplices de la lluita contra les violències masclistes
Rebaixarem la T-Mes de 54 € a 40 € perquè passi a ser el títol d'ús quotidià
Com a nova mesura, proposarem que 10 centres concertats passin a ser públics
Farem que 1 de cada 3 carrers de l'Eixample siguin eixos verds i pacificats.
Tuit alimentación
"Estem treballant amb la @FAO per tenir la capitalitat de l'alimentació saludable i sostenible. I proposarem la creació d'un centre d'investigació, recerca i innovació sobre l'...
Conferencia verde
30km
"Europa ha reconegut Barcelona com una de les ciutats més preparades per pensar la mobilitat urbana sostenible. Hem proposat ja un Eixample verd i reduir la velocitat a 30km/h a 3 de cada 4 carrers"
Dret habitatge
Revolució verda
Proposem que el 50% de les noves promocions siguin de lloguer assequible en aquells barris més amenaçats, com Poblenou o Ciutat Vella. El 30% no és suficient
Proposem que el 50% de les noves promocions siguin de lloguer assequible en aquells barris més amenaçats, com Poblenou o Ciutat Vella. El 30% no és suficient

BComú recull en el seu programa electoral la proposta d'avançar cap a un sistema alimentari sostenible just i saludable amb l'aliança comercial entre la pagesia i els mercats municipals i el petit...

Ada Colau, cap de llista de Barcelona en Comú a les municipals, ha anunciat deu nous espais on viure amb habitatge assequible a Barcelona que es construiran gràcies a un canvi de planejament...

La candidata a l’alcaldia per Barcelona en Comú, Ada Colau, ha anunciat l’impuls d’un nou eco-districte al Besòs. “Proposo iniciar un Green New Deal a Barcelona, un acord per tal de caminar cap...

Davant de la cruïlla històrica del canvi climàtic, Colau diu: “Aquesta és la revolució verda del segle XXI del Pla Cerdà, la revolució verda de l’Eixample”

També ha anunciat l’ampliació del...

Oberta
democratica

La Barcelona Futura és ciutat refugi, defensora dels drets humans i orgullosa de la seva diversitat. És una ciutat radicalment democràtica, on les presons són espais per a la cultura i on la ciutadania té l’última paraula. Defensa l’ètica i ataca la corrupció, és transparent i es declara obertament feminista. Volem una ciutat, solidària, que coopera, que rendeix comptes i que demostra que amb voluntat política, tot és possible.

Valenta
valenta

A la Barcelona Futura no hi ha lloc per a lobbies i especuladors, per als oligopolis i els grans poders. És una ciutat feta per persones i per a les persones, per als barris i els districtes, que fa front a la massificació turística, protegeix els llogaters i llogateres i remunicipalitza serveis que mai haurien d’haver estat en mans privades. Volem una ciutat que defensi el seu veïnat, que no tingui por de protegir els drets de totes i que garanteixi els serveis bàsics.

Justa
cuida

La Barcelona Futura és una ciutat cohesionada, on cap veí o veïna hagi de marxar i ningú es quedi enrere. Plena de joves que hi fan la seva vida perquè hi veuen un futur, de gent gran que se sent acompanyada i criatures que gaudeixen dels carrers i places. És una ciutat que té cura de tothom, que inverteix més que mai en despesa social, en habitatge i en polítiques de salut i educació. Volem una ciutat justa, que treballa per disminuir les desigualtats i posar les persones al centre. 

Innovadora
impuls

La Barcelona Futura és solidària i emprenedora, és una ciutat de proximitat, de confiança, de noves economies, que s’atreveix a impulsar formes de negoci alternatives. És una ciutat referent en ciència i tecnologia, que aposta per la creativitat i la cultura, que genera riquesa i llocs de treball amb plans d’ocupació justos i inclusius. Volem una ciutat que aspira a més perquè té el talent, el potencial i la gent per aconseguir-ho. 

Habitable
habitable

La Barcelona Futura és referent de la mobilitat sostenible, es mou en tramvia, en vehicle elèctric i en bicicleta, i camina per espais més amables, segurs i familiars. Una ciutat que lluita contra la contaminació i el canvi climàtic, que està al capdavant d'una revolució verda, amb cobertes, places i pulmons verds. Que recupera espai públic per a la gent, que gaudeix al carrer i a les places. Volem una Barcelona habitable on la salut de les persones sigui una prioritat. 

 

fins al gener
Recollida d’informació i rendició de comptes

Activistes, persones expertes i representants d’entitats socials debaten en trobades participatives sobre el que s’ha fet i els reptes pendents.

febrer
Classificació i categorització

Grups de treball intern reuneixen i ordenen les propostes per temàtiques en forma de quaderns, que seran el material de treball per les trobades públiques.

febrer / abril
Trobades públiques

Ciutadania, moviments socials, associacions i persones expertes treballen en esmenes, millores i priorització de mesures per acabar de definir el programa.

abril
Presentació del programa

Aprovació del programa definitiu i presentació pública a la ciutadania.

 

Fem la #BarcelonaFutura
Participa en el programa de
Barcelona en Comú

barcelonafutura.cat/participa