Barcelona Futura

Vam arribar a la institució en un moment de crisi; ens vam trobar una ciutat venuda, amb una bretxa cada cop més creixent entre persones i barris, amb barra lliure per especuladors i governada amb opacitat i d’esquena a les necessitats de la ciutadania. 

Aleshores vam començar a construir la Barcelona futura, amb valentia política i el suport d'una ciutadania empoderada. Quatre anys més tard, vivim en una Barcelona més justa, que ha recuperat lideratge públic, on s’han impulsat polítiques transformadores que suposen un canvi de rumb cap a una ciutat verda i plena de vida, innovadora, creativa, oberta, capaç d’afrontar els reptes d’una ciutat global del s.XXI. 

Barcelona Futura és, també, l’espai per explicar el procés d’elaboració del programa de Barcelona en Comú. Un procés de debat, de treball compartit i intel·ligència col·lectiva entre eixos temàtics i barris de l’organització, entitats, col·lectius professionals, moviments i ciutadania.

Tuit eix acte feministes
Una tasca importantíssima ha estat la incorporació de la transversalitat de gènere en totes les àrees: l'urbanisme, els pressupostos, els plecs de contractació, etc. Inocular aquesta mirada -per norma-,...
"La paraula clau en l’àmbit cultural no és revolució, sinó democràcia"
Foto sport
Tuit Drets Energètics
Endesa estava acostumada a tenir governs servicials a Sant Jaume. Això s'ha acabat. Si hem plantat cara a l'oligopoli energètic és per defensar els drets energètics i fer una #BarcelonaFutura.
General01
Tuit Acció Social
Els #serveissocials han estat la darrera trinxera de contenció de la crisi i ha calgut incrementar recursos i organitzar i cuidar les professionals #Impulsem #mésatenció #accesibilitat #oficinaprestacions #...
Tuit acte feminismes
Aprofundint en les polítiques feministes i LGTBI de la ciutat. Com avancem per acabar amb la xacra de la violència masclista i la lgtbifòbia? Tot això i molt més en la rendició de comptes d'aquest mandat...
Foto Acció Social
La precarietat atempta contra els drets dels i les treballadores #BarcelonaFutura @bcnencomu @BComu_Social
Tuit Mado
A @bcnencomu tenim propostes claus per l'esport sostenible, garantint dret universal d'accés, potenciant-lo com un binomi indisociable amb la salut, donar suport a clubs i entitats per millorar...
Foto acte precarietat
cultura01
"La política cultural ha d’anar més enllà dels sectors culturals"
Oberta
democratica

La Barcelona Futura és ciutat refugi, defensora dels drets humans i orgullosa de la seva diversitat. És una ciutat radicalment democràtica, on les presons són espais per a la cultura i on la ciutadania té l’última paraula. Defensa l’ètica i ataca la corrupció, és transparent i es declara obertament feminista. Volem una ciutat, solidària, que coopera, que rendeix comptes i que demostra que amb voluntat política, tot és possible.

Valenta
valenta

A la Barcelona Futura no hi ha lloc per a lobbies i especuladors, per als oligopolis i els grans poders. És una ciutat feta per persones i per a les persones, per als barris i els districtes, que fa front a la massificació turística, protegeix els llogaters i llogateres i remunicipalitza serveis que mai haurien d’haver estat en mans privades. Volem una ciutat que defensi el seu veïnat, que no tingui por de protegir els drets de totes i que garanteixi els serveis bàsics.

Justa
cuida

La Barcelona Futura és una ciutat cohesionada, on cap veí o veïna hagi de marxar i ningú es quedi enrere. Plena de joves que hi fan la seva vida perquè hi veuen un futur, de gent gran que se sent acompanyada i criatures que gaudeixen dels carrers i places. És una ciutat que té cura de tothom, que inverteix més que mai en despesa social, en habitatge i en polítiques de salut i educació. Volem una ciutat justa, que treballa per disminuir les desigualtats i posar les persones al centre. 

Innovadora
impuls

La Barcelona Futura és solidària i emprenedora, és una ciutat de proximitat, de confiança, de noves economies, que s’atreveix a impulsar formes de negoci alternatives. És una ciutat referent en ciència i tecnologia, que aposta per la creativitat i la cultura, que genera riquesa i llocs de treball amb plans d’ocupació justos i inclusius. Volem una ciutat que aspira a més perquè té el talent, el potencial i la gent per aconseguir-ho. 

Habitable
habitable

La Barcelona Futura és referent de la mobilitat sostenible, es mou en tramvia, en vehicle elèctric i en bicicleta, i camina per espais més amables, segurs i familiars. Una ciutat que lluita contra la contaminació i el canvi climàtic, que està al capdavant d'una revolució verda, amb cobertes, places i pulmons verds. Que recupera espai públic per a la gent, que gaudeix al carrer i a les places. Volem una Barcelona habitable on la salut de les persones sigui una prioritat. 

 

fins al gener
Recollida d’informació i rendició de comptes

Activistes, persones expertes i representants d’entitats socials debaten en trobades participatives sobre el que s’ha fet i els reptes pendents.

febrer
Classificació i categorització

Grups de treball intern reuneixen i ordenen les propostes per temàtiques en forma de quaderns, que seran el material de treball per les trobades públiques.

febrer / abril
Trobades públiques

Ciutadania, moviments socials, associacions i persones expertes treballen en esmenes, millores i priorització de mesures per acabar de definir el programa.

abril
Presentació del programa

Aprovació del programa definitiu i presentació pública a la ciutadania.

dijous 28 de març, 18:30
Centre Cívic La Barraca-La Sagrera (Carrer Martí i Molins, 29)
L'educació al districte de Sant Andreu

Fem balanç de la feina feta en matèria d’educació a Sant Andreu.

Miquel Àngel Essomba, comissionat d’Educació, i Laia Ortiz, tinenta d’alcaldia de Drets Socials i regidora de Sant Andreu.

dissabte 23 de març, 12:30
Plaça de la Palmera ( Sant Martí)
Un barri actiu amb gent gran activa

Debat sobre gent gran i activitats d'envelliment actiu amb vermut final.

Comptarem amb les candidates Lucia Martín i Laia Ortiz.

diumenge 24 de febrer, 09:00
C/ Marina 131
Drets digitals i programari lliure

Sessió oberta a activistes de Barcelona En Comú. Treball del balanç de mandat i les principals línies de futur.

Amb Francesca Bria, Comissionada de Tecnologia i Innovació digital.

divendres 22 de febrer, 19:15
C/ Marina 131
Fem esport en comú

Sessió oberta a activistes de Barcelona En Comú. Treball del balanç de mandat i les principals propostes de futur per l’esport de la ciutat!

 

Tens alguna proposta
per la Barcelona Futura?

propostes@barcelonafutura.cat