Aconseguir un zoo adaptat als valors del segle XXI

Els zoos van néixer com a espais d’exhibició d’animals fruit d’un context colonial. El canvi social en la relació entre éssers humans i resta d’animals els obliga a fer una adaptació molt important. En aquest mandat hem creat les bases per tenir un zoo a Barcelona adaptat als valors del segle XXI. S’han aprovat un nou Pla Estratègic del Zoo i una Iniciativa Ciutadana que aposten per un zoo basat en la conservació, la recerca i l’educació, i que ha de ser una infraestructura referent de sostenibilitat a la ciutat. Aquest és el mandat que ha de fer possible la transformació del Zoo de Barcelona en un equipament de la ciutat de caràcter educatiu i de protecció de la biodiversitat animal, i fer-ho amb transparència i participació dels actors implicats en aquesta transformació (persones expertes, treballadors i treballadores), comunitat científica i la ciutadania en general.

  • Començar la revisió de les espècies presents, per tal de garantir que el Zoo se centra en la conservació d’espècies que estiguin amenaçades o en perill d’extinció, de fauna autòctona i mediterrània.
  • Impulsar els projectes de conservació in situ, potenciant la recerca en la conservació i intensificant la funció educativa.
  • Desplegar un pla d’infraestructures al Zoo que garanteixi el benestar de tots els animals que hi viuen, estructurant-les per biomes sempre que sigui possible i adaptant el seu nivell d’exhibició a les seves necessitats.
  • Començar les tasques necessàries per fer noves instal·lacions, entre elles un nou bioma de la Mediterrània, un centre de biodiversitat marina, un papallonari i un pavelló d’invertebrats.
  • Continuar amb la política de trasllat que ja s’està duent a terme al Zoo de Barcelona dels dofins a altres indrets on puguin tenir millor qualitat de vida.
Eix
Habitable
Tema
Política Animal
Ecologia