Desenvolupar una estratègia de prevenció i contenció sobre les activitats dels grups amb discursos violents i d'intolerància

Un problema manifest del districte és la presència de grups d'extrema dreta, les manifestacions dels quals sovint acaben amb actes violents. Es proposa treballar per desenvolupar una estratègia que serveixi per prevenir i contenir la violència que sovint generen. En l'actual context d'auge de les actituds racistes, xenòfobes i feixistes, és més necessari que mai treballar estretament amb les escoles, centres cívics i entitats per introduir en els seus programes d'activitats accions de promoció dels valors humans, de la diversitat i de la no-violència.
 

• Promoure a les escoles línies pedagògiques que eduquin en els valors de diversitat, de no-violència i de vigilància davant actituds feixistes i racistes.
• Instar els centres cívics del districte a crear tallers, cicles i xerrades per sensibilitzar contra els discursos feixistes, racistes i homòfobs.
• Impulsar, conjuntament amb les entitats del districte que se sentin interpel·lades, un gran esdeveniment bianual que reivindiqui els valors de convivència i democràtics, i mostri el rebuig del districte als idearis feixistes.

 

Eix
Oberta
Tema
Convivència i Seguretat
Cultura
Memòria Històrica
Districte/s
Sarrià-Sant Gervasi