Impulsar equipaments bàsics per al territori amb l’objectiu també de consolidar el teixit associatiu de base dels barris

L’experiència dels primers centres gestionats pel teixit associatiu dels barris és molt positiva i demostra que aquests espais de relació, comunitaris i de proximitat contribueixen a dinamitzar, consolidar i ampliar el teixit associatiu de cada barri. Per tant, és important poder-ne desplegar a cada barri. En un districte on els lloguers no són assumibles per a la majoria d’entitats, els espais municipals passen a ser clau per a la creació de nous projectes i la consolidació dels ja existents.

● Traslladar el CSS de la Sagrada Família al local de l'Illa Myrurgia. Ampliació del CC Sagrada Família. Traslladar a planta baixa l'espai de gent gran de la Sagrada Família. Rehabilitació de la Fàbrica del sucre (c. Cartagena) (Sagrada Família).
● Desenvolupar un projecte singular d’arts escèniques i implementar equipaments de barri (Dreta de l’Eixample) un cop adquirit el Taller Masriera. Consolidar l’espai veïnal Aragó 317 de la Dreta Eixample i dotar-lo com equipament de proximitat.
● Donar suport al Casal de barri de Transformadors per assolir un projecte de gestió cívica potent i integrador per a tots i totes les veïnes del barri. Desenvolupar projecte circular amb un hort comunitari i vinculat al punt verd, a l’escola de Fort Pienc i al Mercat de Pagès (Fort Pienc).
● Consolidar el projecte de la Model i iniciar la construcció de: Espai jove, poliesportiu, habitatge, residència de gent gran, Escola Xirinacs, espai de memòria i espai d'ESS (Esquerra de l’Eixample).
● Construir l’Espai Veïnal del Mercat de Sant Antoni seguint els compromisos establerts en el procés participatiu (Sant Antoni).
 

Eix
Oberta
Tema
Cultura
Acció Comunitària
Districte/s
Eixample