Progressar en la veïnificació de l'espai públic

Històricament, el cotxe ha tingut un paper protagonista a l'hora de pensar l'urbanisme, però pensem que aquesta situació ha de ser revertida i la ciutadania s'ha de situar al centre. Per això s'han de mantenir i impulsar entorns segurs i amigables al voltant dels equipaments del districte i potenciar la transformació i reurbanització amb l'objectiu de veïnificar places i carrers.

  • Executar la reurbanització d’Horts de Sant Pau, rambla del Raval, Salvador Seguí Vázquez Montalbán, carrer del Raval Sud. Iniciar les obres de la plaça Castella. Adaptar les voreres de Sant Antoni Abat. Redactar el projecte per la plaça del Dubte. Millorar els entorns del Museu Marítim i connexió amb la Rambla.
  • Executar la plaça Sant Miquel i la Balconada. Intervenir a Escudellers / George Orwell. Reurbanitzar la plaça Joaquim Xirau i cantonada Nou de Sant Francesc amb Josep Pijoan. Redactar el projecte de Traginers, Duc de Medinaceli. Veïnificar la plaça de la Mercè. Redactar el projecte per a la transformació del passeig Colom en una rambla ciutadana per millorar la connectivitat entre Montjuïc i la Ciutadella.
  • Construir zones infantils a Rodalies Renfe. Executar el projecte del Pas sota Muralla. Dissenyar la plaça Comercial. Treballar amb la Generalitat la urbanització temporal amb finalitats esportives dels antics jutjats. Projectar la transformació del passeig Picasso. Transformar el carrer Mercaders. Desmuntar la peana d'Antonio López.
  • Executar les obres de Joan de Borbó i millorar la càrrega i descàrrega Maquinista i Cermeño. Millorar l'accessibilitat de les voreres de la residència Bertran Oriola. Millorar l'accessibilitat en carrers interiors de la Barceloneta.
Eix
Habitable
Tema
Urbanisme i Espai Urbà
Mobilitat
Districte/s
Ciutat Vella
Barri/s
El Raval
El Gòtic
La Barceloneta
Sant Pere - Santa Caterina - la Ribera